1. Wat wil je als werkgever?

Hier begint het mee. Wil je een goede regeling voor je werknemers maar vind je het ook belangrijk om op de kosten te letten? Dan is het heel goed mogelijk dat de Nu Pensioenrekening bij jou past. Het aanvragen doe je helemaal zelf of met begeleiding van Pensioenmenu. Wil je het helemaal zelf doen? Een beetje van ons en de rest zelf? Of doe je het liever samen? Het maakt ons niets uit. Doe wat bij je past. Helaas moet je er hoe dan ook een beetje tijd in stoppen. Maar wat is nu een uur van je tijd als je honderden euro’s kunt besparen?

2 Wat moet je als werkgever?

Wij hebben nooit gezegd dat pensioen leuk is. Maar het is wel erg belangrijk om het goed te doen! Daarom zullen wij verschillende vragen stellen en bepaalde zaken onderzoeken. Alles in het belang van jou en werknemers. Ben je goed op de hoogte en heb je bijvoorbeeld al eens bezoek gehad van een pensioenfonds of je werknemers onder de werkingssfeer vielen? – Werkingssfeer wil zeggen dat je werknemers verplicht pensioen moeten opbouwen bij een pensioenfonds – Als dit al eens onderzocht is en je weet zeker dat dit niet zo is, wie zijn wij dan om dit nog eens te onderzoeken. Twijfel je? dan raden wij je echt aan om dit door ons te laten onderzoeken! Dit kan veel problemen voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om te weten of je de pensioenlasten de komende jaren kan blijven betalen. In stap 4 kun je de globale lasten bekijken na het beantwoorden van de eerste twee vragen. Twijfel je? Laat ons dat dan beoordelen!

3 Wat heb je nodig om aan te vragen?

Om een aanvraag in een keer te kunnen doen is een goede voorbereiding noodzakelijk. Anders kost het je onnodig veel tijd en irritatie. Zorg dan ook dat de je deze vijf zaken klaar hebt liggen voordat je doorgaat naar de aanvraag:

1. Uittreksel Kamer van Koophandel
2. Het IBAN nummer van je onderneming – voor het incasseren van de premies
3. De NAW gegevens van de werknemers – TIP! op de salarisspecificaties tref je dit punt en het volgende punt aan.
4. De fulltime salarissen en parttime percentages van de werknemers – voor een correcte premie
5. De partnergegevens van de werknemers die samenwonen.

4 Aanvragen!

Als je de voorbereiding goed hebt gedaan dan is het aanvragen een peulenschil. Let op! Je krijgt geen advies je bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen. Wij hebben onze uiterste best gedaan om dit zo eenvoudig mogelijk in te richten. Bij twijfel neem je contact met ons op. Dit kan per Whatsapp, telefoon of mail. Succes!